Середа, 24.04.2024, 22:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Великокардашинська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Пошук

Головна » 2012 » Грудень » 13 » Батьківські збори
11:10
Батьківські збори

«Життя без насилля»

 

За даними дослідників, насилля – це соціальна проблема, яка має тенденцію до зростання; вона найбільш розповсюджена, але найменш усвідомлена сфера порушення прав людини у всьому світі. Статистика свідчить, що за рівнем насильства серед молоді Україна посідає четверте місце в Європі – після своїх однолітків із Росії, Албанії та Білорусі. 34% українських підлітків хоча би раз в житті відчули себе в ролі жертви насильства, а 43% спробували на собі амплуа агресора. Однак більшості цих сумних випадків можна уникнути, якщо суспільство поставиться серйозно до запобігання насильству серед молоді.

22 листопада 2016 року у Великокардашинській ЗОШ  І-ІІІ ступенів відбулися загальношкільні батьківські збори. Тема зборів "Життя без насилля" була обрана в зв'язку з актуальністю даного питання у наш час. На жаль, ця тема потребує навчального вирішення. Адже суспільство переповнене цим вірусом, який розповсюджується через спілкування, комп’ютерні ігри,  ЗМІ. Він вривається у свідомість наших дітей і нищить її.

          Вступне слово директора школи Іванченко Галини Миколаївни  було про мету зібрання та  проблеми, що назріли серед учнівської спільноти.

         Заступник директора з ВР Я.Г. Мірошниченко проінформувала батьків про вплив ЗМІ, комп'ютерів, відеоігор на свідомість та психіку дітей, дала поради, як виявити дітей, які мають залежність від комп'ютера та що робити, щоб уберегти дитину від небажаних наслідків спілкування з комп'ютером. Також вона розповіла про те, що батькам обов’язково потрібно поцікавитись, в які ігри грають їхні діти, що за фільми переглядають, чи не культивується у них насилля? Наприкінці свого виступу заступник директора з виховної роботи звернулася до батьків: «Насилля над емоціями дітей — це  постійне критикування і принижування дитини, її розумових здібностей та особистої гідності. Таке словесне насилля може зруйнувати дух дитини. Тож, шановні батьки! Усвідомте: насилля  починається в серці й розумі; спосіб дій визначається способом мислення. Перегляньте спосіб життя вашої родини. Встановіть сувору батьківську заборону на перегляд насильницьких сцен у фільмах та комп’ютерних іграх. А щоб ця заборона була сприйнята дітьми з розумінням, то може почнемо з самих себе? І ще, не підштовхуйте дітей вирішувати свої проблеми за принципом «з вовками жити, по- вовчому вити». Ви ж не хочете самі жити серед вовків, якими можуть стати власні діти по відношенню до вас?».

       Психологом школи Жигало О.О. було інформовано батьків про результати анкетування, яке проводилось у школі з метою вивчення ставлення учнів до проблеми насильства у нашому суспільстві та шкільному середовищі, зокрема, виявлення моделей поведінки учнів у різних ситуаціях проявів насилля, дослідження причин і факторів, що породжують жорстоке поводження та насильство серед дітей. Олена Олександрівна ознайомила батьків із видами, наслідками насилля та до чого може призвести саме насилля. Під час  виступу психолога  школи Жигало О.О. демонструвалися комп’ютерні презентації на теми : «Насилля в сім`ї та протидія йому», « Основні напрямки профілактики насилля», фільм «Насилля над дітьми», «Бути чи не бути». На завершення загальношкільних батьківських зборів  для батьків був продемонстрований фільм «Що таке щастя?»

Роблячи потрібну справу разом, ми обов'язково будемо мати результат і неодмінно – позитивний. Адже питання здоров'я наших дітей – фізичного, психічного, морального – це найважливіше питання, бо лише здорова нація здатна будувати здорову державу! Якщо ж ми навчимося по-справжньому любити наших дітей та мудро виявляти турботу про їхнє майбутнє, то й діти віддячать нам любов’ю та турботою.

 

 

        Якими діти  народжуються – ні від кого не залежить, 

але в наших  силах зробити їх хорошими через правильне  виховання.  

                                                                                                                                   Плутарх

Заступник директора з виховної роботи 

Мірошниченко Яна Григорівна

 

Переглядів: 4102 | Додав: Romec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Сьогодні свято!!!
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Корисні посилання